Afschaffing Premie Gevelrenovatie Wetteren?

Mike avatar

Mike op 26-01-2015

Afschaffing Premie Gevelrenovatie Wetteren? Nog niet! Tijdens de gemeenteraad werd het voorstel geschrapt. De gevelrenovatie van buurtwinkels in Wetteren kunnen voorlopig dus gebruikmaken van de premie.

Wetteren Gevelrenovatie

Gevelrenovatie in Wetteren

De premie voor gevelrenovatie van buurtwinkels in Wetteren is voorlopig dus nog niet goedgekeurd. Dit punt van discussie werd van de agenda geschrapt en verdaagd. Het betekent echter nog niet het einde van deze discussie en het gevaar bestaat alsnog dat winkels in Wetteren binnenkort geen aanspraak meer kunnen maken op de gevelrenovatie premie. "Er zijn voorlopig nog te veel onduidelijkheden die we eerst gezamenlijk moeten bespreken" aldus burgemeester Alain Pardaen.

Verzet tegen afschaffing premie

Met name Groen&Co wilde zich stevig verzetten tegen afschaffing van de gevelrenovatie premie. De partij verzet zich tevens ook tegen de afschaffing van de premie 'wonen boven winkels'. Gemeenteraadslid Piet Van Heddehem licht toe: "In het winkelgebied van Wetteren kan het niet zo zijn dat er enkel grote winkels met appartement worden gebouwd. Kleinere panden moeten ook de mogelijkheid hebben tot verhuur van woningen". De renovatie van gevels zal de verhuur sterk op gang kunnen brengen. De meeste leden van de gemeente vinden de afschaffing van de premie daarom in strijdt met het agendapunt 'meer woningen verhuren'. "Mooiere gevels, zorgt voor meer kijkers en uiteindelijk meer kopers" besluit een gemeenteraadslid.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!