Gevelrenovatie, hou warmte binnen en vocht buiten!

Mike avatar

Mike op 26-04-2015

Wie de gevel van zijn woning wilt renoveren zal stil moeten staan bij drie pijlers: verlies van warmte, de vochthuishouding en de uitstraling. Waarom deze pijlers belangrijk zijn leggen we uit in dit artikel.

Gevelrenovatie

Renoveren van de gevel

De reden waarom u besluit de gevel te renoveren kan voor iedereen anders zijn. Er zijn echter drie zaken die voor vrijwel iedereen belangrijk zijn. In willekeurige volgorde zijn dit:

Verlies van warmte

Naast het dak gaat de meeste warmte binnen de woning verloren via de muren. In België zijn er nog tal van woningen met spouwmuren zonder muurisolatie. Dit betekend dat al deze woningen onnodig last hebben van warmteverlies binnen de woning.

Uit onderzoek blijkt dat u gemiddeld drie keer minder warmte verliest wanneer u alsnog besluit de muren te isoleren. Winst op de energierekening en meer comfort in de woning. Een win-win situatie.

Zelfs als u al gebruik maakt van buiten-gevelisolatie is het raadzaam om gebruik te maken van spouwmuurisolatie. Zo voorkomt u dat er luchtstromingen in de spouw voordoen, waardoor het effect van de buiten gevelisolatie teniet wordt gedaan.

Vochthuishouding

Vochtige muren worden vuil en raken daardoor in verval. Wacht u te lang met actie ondernemen kan dit resulteren in een enorme en daarmee dure klus om de schade ongedaan te maken. De oplossing ligt in het gebruik maken van een hydrofuge-behandeling. Een hydrofuge behandeling is het aanbrengen van een kleurloos product wat de zuigkracht van de poriën van voegen en gevelmetselwerk verkleind, waardoor een onzichtbare barrière ontstaat tegen regenwater. In tegenstelling tot verf worden de poriën niet volledig gedicht zodat de steen nog steeds kan ademen en drogen. Doordat het product kleurloos is veranderd ook de uitstraling van de gevel niet.

Uitstraling

Natuurlijk zijn de praktische aspecten zoals de vochthuishouding en warmteverlies belangrijk pijlers, maar ook de derde pijler is een belangrijke: de uitstraling van de gevel. Niemand wilt een gevel die spuuglelijk in de afwerking is. Spuuglelijk is relatief; wat de één prachtig vindt, is voor de ander niet om aan te zien. Kies daarin bewust en let goed op de gewenste afwerking. Deze moet niet alleen mooi zijn, maar technisch ook in orde!

Hulp van een specialist

Gevelrenovatie is een specialistische aangelegenheid. Laat u dan ook uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Vergelijk daarin verschillende vaklui met elkaar. Prijzen willen onderling nog wel eens verschillen. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken bent u altijd verzekerd van de beste prijs voor uw gevelrenovatie. In sommige gevallen kunt u namelijk tot wel 40% besparen op de kosten voor gevelrenovatie!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!