Gevelrenovatie premies zijn niet aan te slepen

Mike avatar

Mike op 13-07-2015

Sinds eind 2011 geldt er in de gemeente Tielt een gevelrenovatiepremie. Uit de balans die werd opgemaakt blijkt dat het een groter succes is dan gedacht. Het project zou eigenlijk tot eind 2014 duren, maar is wegens het succes met een jaar verlengd.

Gevelrenovatie premies

Bijna twee keer zoveel aanvragen

Er werd gehoopt dat er 13 handelaren gebruik zouden maken van de premie, maar dit werden er uiteindelijk 24. Dit resulteerde in een subsidie van totaal 120.000 euro aan gevelrenovaties die uitgekeerd werd door de stad, Vlaanderen en Europa.

Gevelrenovatie gaat leegstand tegen

De premie die werd ingevoerd had als hoofddoel om de leegstand terug te dingen in de stad. Dat is ook gebeurd, waar er in 2012 nog 42 leegstaande panden waren in Tielt, was dat aantal eind 2014 gedaald tot 27. Hierdoor is het commerciële centrum van de stad een stuk aantrekkelijker geworden.

Bart Biebuyck (Open Vld) hoopt dan ook dat het gevelrenovatieproject een vervolg gaat krijgen. Hij stelt dat het wel degelijk een verschil maakt of de premie er is of niet.

Bespaar ook op uw gevelrenovatie

Wilt u uw gevel ook laten renoveren? Schakel dan een specialist in. Die kan u goed informeren wat het beste is om te doen in uw situatie. Maar kies niet meteen de eerste specialist die u ziet, aangezien de prijs van een gevelrenovatie flink kan verschillen per specialist. Vergelijk daarom altijd meerdere specialisten.

Dit kunt u het best doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Hierdoor weet u zeker dat u de goedkoopste specialist inzet voor uw gevelrenovatie.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!