Gevelrenovatie van uw woning

Mike avatar

Mike op 09-05-2014

Gevelrenovatie wordt door vele onderschat in betrekking tot het onderhouden van uw woning. In veel straten komt u woningen tegen waarvan de gevel totaal verwaarloosd is en er daardoor nogal vervallen uitziet. Door uw gevel te laten renoveren laat u uw woning weer stralen.

gevelrenovatie
Het is verstandig om de gevel van uw woning tijdig te laten renoveren om zo in reparatiekosten te kunnen besparen. Het is namelijk zo dat op het moment dat uw gevel begint te vervallen de staat ervan alleen maar harder achteruit zal gaan. Uw gevel of muur begint te/is vervallen op het moment dat:

- Er zich scheuren in de voegen bevinden;
- Er zich scheuren in het metselwerk bevinden;
- Voegen langzaam verdwijnen;
- Pleisterwerk langzaam verdwijnt;
- De stenen zijn beschadigd door bepaalde weersomstandigheden.

Manieren van gevelrenovatie

Uw gevel kan op verschillende manieren worden gerenoveerd. De manier van renoveren hangt af van de staat van uw gevel of muur en van uw persoonlijke wensen. We zullen een aantal van de belangrijkste gevelrenovatie technieken bespreken:

Voegen uithakken

Hierbij wordt de bestaande oude voeg uit de gevel of muur gehakt, waarna er nieuwe voegen kunnen worden aangebracht.

Vervanging van lood

In het kader van waterdichtheid wordt er bij sommige gevels of muren met lood gewerkt. Als uw gevel of muur lekt dan kan de gevelrenovator deze weer met lood vernieuwen.

Renovatie voegen raamdorpels

Op het moment dat de voegen van een kozijn of raamdorpel verrotten, wordt de kans op lekkage groter. Het is dan dus van belang deze voegen snel te laten renoveren.

Scheuren in de gevel

Doordat scheuren in uw gevel of muur meestal ontstaan door bouwtechnische oorzaken is het van belang de daadwerkelijke oorzaak te laten bepalen door een inspecteur van een professionele en erkende organisatie. Deze is dan in staat om u een juiste oplossing aan te reiken.

Uw gevel of muur laten renoveren?

Het is raadzaam om meerdere offertes te vergelijken van gevelrenovators bij u uit de regio. U bent op deze manier in staat om gemakkelijk te vergelijken in prijs en kwaliteit en kunt zo eenvoudig in kosten besparen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!