Gevelrestauratie, wat levert het u op?

Mike avatar

Mike op 15-06-2015

Uw gevel kan door verschillende oorzaken beschadigd zijn. Als u eenmaal schade heeft is het van belang dat uw gevel weer netjes en in originele staat gerestaureerd wordt. De gevel is immers het gezicht van het huis en het ziet er minder goed uit als het niet gerestaureerd wordt. Hier kunt u alles lezen over het restaureren van uw gevel.

Gevelrestauratie

Gevelrestauratie, wat is het precies?

Door het restaureren van uw gevel wordt opgelopen schade hersteld zodat deze weer in originele staat terugkeert. Het verschil met renovatie is dat er bij het renoveren het pand vernieuwd, waarbij er bij restauratie gebruik wordt gemaakt van originele materialen zodat de gevel er weer als vanouds bij stond. Een restauratie is vaak wel duurder aangezien er gebruik wordt gemaakt van de originele materialen. Een gevelrestauratie wordt meestal gedaan bij panden die ouder zijn dan 50 jaar. Denk hierbij aan monumenten en gebouwen met authentieke gevels.

Gevelrestauratie, waarom zou u het laten doen?

Zoals al eerder verteld is de gevel het gezicht van het huis, het is namelijk het eerste wat men zien van uw huis. Hierdoor heeft het een grote invloed op de uitstraling van het panden heeft het een beschermende werking. Als er schade aan uw gevel is en u laat deze niet herstellen, dan loopt u het risico om ook schade aan de binnenkant van uw woning te krijgen. Als u op tijd uw gevel laat herstellen, zorgt dat ervoor dat u verdere schade voorkomt. Als extra bescherming kunt u ervoor kiezen om na de restauratie uw gevel te laten impregneren. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat uw gevel een waterafstotende laag krijgt waardoor de gevel minder snel vuil en aangetast wordt.

Gevelrestauratie, wat moet het kosten?

Er zijn enkele factoren die de prijs van gevelrestauratie beïnvloeden. Het oppervlak dat gerestaureerd moet worden is va grootste belang. Andere factoren zijn bijvoorbeeld scheuren of voegen die hersteld moeten worden. Het ligt er dus net aan wat er gerestaureerd moet worden. De gemiddelde prijzen per klus zijn:

- Het vervangen van stenen heeft een gemiddelde prijs van 10 euro per m2.
- Het vervangen van dorpel of latei kost gemiddeld 35 euro per uur.
- Het restaureren van voegwerk kan gedaan worden vanaf 10 euro per m2.
- Impregneren van uw gevel heeft een prijs vanaf €6,50 per m2.
- Metselmortel kost gemiddeld €0,60 per liter.

Bespaar op uw gevelrestauratie door te vergelijken

Deze prijzen zijn maar een indicatie, aangezien de prijzen tussen de verschillende bedrijven flink kan verschillen. Als u precies wilt weten wat het renoveren van uw gevel moet kosten, dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Door deze te vergelijken kunt u goed bepalen welke specialist voor u het voordeligst is. Het goed vergelijken van verschillende bedrijven kan u tot wel 40% schelen op de totale kosten! Wie wil dat nou niet?


Laat een reactie achter, vinden we leuk!