Graffitie verwijderen, hoe werkt het?

Mike avatar

Mike op 11-06-2015

Graffiti laten verwijderen of zelf verwijderen is erg vervelend. Graffiti is vaak een vorm van ongewenst vandalisme en van de daders is geen spoor te bekennen. Dat betekent dat de eigenaar opdraait voor de kosten.

Graffiti verwijderen

Prijzen graffiti laten verwijderen

Het laten verwijderen van graffiti door een specialist kan erg in prijs variëren. Verschillende bedrijven hanteren andere bedragen welke vaak afhankelijk zijn van de methode die gebruikt wordt om de graffiti te verwijderen. Gemiddeld rekenen zij een prijs tussen de €15 en €40 per m².
Wanneer u de exacte kosten wilt weten voor uw situatie raden wij aan om meerdere offertes te vergelijken van gevelreinigers uit uw regio. U kunt dan vergelijken in prijs en kwaliteit. Daarnaast kunt u door te vergelijken tot wel 40% besparen op uw gevelreiniger. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!

Wat is graffiti precies?

Graffiti is verf dat wordt aangebracht met spuitbussen. Graffiti komt men vaak tegen in het straatbeeld van tegenwoordig. De verf wordt op gevels van huizen, monumenten, auto’s, treinen en openbare gelegenheden zoals bushokjes gespoten. Een aantal mensen zien deze muurschilderingen als kunst, vele anderen zien graffiti als vandalisme. Ongewenste tekeningen of teksten die op woningen worden geplaatst zorgen voor veel irritatie, het laten verwijderen van graffiti is dan ook zonde van het geld.

Methodes om graffiti te verwijderen

Graffiti kan op verschillende manieren worden verwijderd. De manier die uiteindelijk gekozen wordt is afhankelijk van de verfsoort en de ondergrond van uw gevel.

Stoomreinigen graffiti

Stoomreinigen is reinigen onder hoge druk. Dit is een relatief simpele vorm van reinigen. Water wordt verhit tot boven de 100 graden Celsius en wordt onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten. De verf weekt los en wordt tegelijkertijd af gespoten.

Chemisch reinigen graffiti

Bij deze methode worden er chemische middelen aan water toegevoegd. Het chemische middel tast de verf aan en zorgt ervoor dat de verf los weekt. Deze methode wordt steeds milieuvriendelijker doordat er meer en vaker gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare middelen.

Stralen graffiti

Dit is een methode waarbij water en kleine korreltjes worden gemengd. Deze kleine korreltjes zijn bijvoorbeeld zand. Onder hoge druk wordt het mengsel op de gevel gespoten. Een bijkomend nadeel is dat deze methode wel beschadigingen kan opleveren.

Vergoeding kosten graffiti laten verwijderen

Soms worden de kosten om graffiti te laten verwijderen vergoed, dit wordt per geval bekeken. In eerste instantie geldt dit wanneer de dader op heterdaad betrapt wordt, de dader draait dan zelf voor de kosten op. Echter is het zo, dat in de meeste gevallen de dader spoorloos is en niet meer gevonden wordt. De eigenaar draait dan zelf voor de kosten op. Soms kan er dan beroep worden gedaan op de gemeente om de kosten te dekken. Dit gebeurd vaak wanneer er sprake is van kwetsende of discriminerende teksten. Ook zijn er in sommige gemeenten bepaalde acties waar particulieren aan mee kunnen doen.

Preventie tegen graffiti

Het impregneren van uw gevel met een anti-graffiti middel is een goede manier om vandalisme tegen te gaan. De graffiti kan in het vervolg gemakkelijk worden verwijderd. Het aanbrengen van een anti-graffiti laag is een verstandige keuze wanneer uw gevel net is gereinigd. Ook kunt u kiezen voor een impregneermiddel waardoor uw gevel waterafstotend wordt.

Gevelreiniging

Een alternatief voor het verwijderen van graffiti, is om meteen uw hele gevel te reinigen. Uw gevel ziet er weer als nieuw uit, en niet alleen het stukje waarbij de graffiti is verwijderd. Het reinigen van uw gevel wordt op dezelfde manier gedaan als het verwijderen van graffiti, door middel van stoomreinigen, chemisch reinigen of stralen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!