Schilderen van gevel, de aanpak

Mike avatar

Mike op 10-08-2015

Er zijn verschillende stappen die u moet doorlopen als u een mooi resultaat wilt bij het schilderen van uw gevel. Als uw gevel beschilderd is, zorgt dit voor een extra bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. De beste manier om uw gevel te schilderen is door de onderstaande stappen te volgen.

Gevel schilderen

Wat zijn de stappen om uw gevel te schilderen?

Reinig uw gevel

Het is van groot belang dat uw gevel helemaal gereinigd wordt voordat u het gaat beschilderen. Aangezien het zelf reinigen een zeer lastige klus is, wordt het aangeraden om dit door een reinigingsbedrijf te laten doen. Zij zijn gespecialiseerd in het in orde maken van een gevel voor het schilderen.

Breng een primer aan

Om een langdurig mooi resultaat te krijgen, is het van belang dat u eerst een laag primer op uw gevel aanbrengt. Voor de grote oppervlakten gebruikt u een goede roller en voor het detailwerk kunt u een rondere verfborstel gebruiken.

Beschilderen van uw gevel

Zodra de primer compleet droog is, kunt u beginnen met schilderen. Het handigste is om te beginnen met de randen en daarbij kunt u het beste, net als bij de primer, een ronde verfborstel voor gebruiken. Voor de rest van de gevel kunt u een muurroller gebruiken. Schilder de gevel eerst in verticale richting en als u alles heeft gehad nog een keer in horizontale richting. Herhaal dit proces met een tweede laag voor optimaal resultaat.

Gevel laten schilderen? Raadpleeg een specialist

Als u nu denkt dat het een te lastige klus is, kunt u een gevelrenovatie specialist raadplegen om het werk voor u te doen. Als u dat doet wordt er aangeraden om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken via offertes.

Door het aanvragen van deze gratis en vrijblijvende gevel offertes zorgt u ervoor dat u in een oogopslag ziet welke specialist bij u in de buurt, u de beste prijs biedt. Wacht daarom niet langer en bespaar op het beschilderen van uw gevel!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!