Uniek: houten gevelbekleding

Mike avatar

Mike op 27-07-2015

Als u kiest voor een houten gevelbekleding kiest u voor een authentieke en unieke uitstraling. U moet echter wel weten wat u moet doen om uw gevelbekleding langdurig mooi te houden. Voor een langere levensduur en egale verkleuring is het belangrijk om met meerdere factoren rekening te houden.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding: belangrijke factoren

Met welke factoren dient u dan precies rekening te houden wanneer u kiest voor houten gevelbekleding?

Horizontaal vs. verticaal

Laat u de planken horizontaal of verticaal aanleggen? Deze keuze is vooral esthetisch, namelijk wat u zelf mooi vindt. Wanneer u kiest voor verticale plaatsing zal het regenwater beter kunnen aflopen dan wanneer u kiest voor horizontale plaatsing. Voor horizontale plaatsing kunt eventueel houten rabatdelen gebruiken, om zo vergrijzing meer te voorkomen. Rabat hout heeft een goede afwatering dankzij de afronding aan de voorzijde. Daarnaast droogt het hout sneller en neemt het minder vocht op.

Afmeting en profiel

De afmeting en het profiel van de planken is ook van belang. Wij raden u aan om gebruik te maken van dikke delen en rabat met halfhoutse overlap. Een open gevelbekleding behoort ook tot de mogelijkheden.

Geschaafd vs. fijnbezaagd

U kunt kiezen voor een geschaafd of fijnbezaagd oppervlak. Bij een glad oppervlak ziet u sneller en meer oneffenheden maar vergrijst deze wel gelijkmatiger dan een ruw oppervlak. Bij een ruw oppervlak vermindert de kans op bladders maar blijft deze langer vochtig waardoor het gevoeliger is voor vuil en algen.

Besparen op een houten gevelbekleding

Wanneer u graag een houten gevelbekleding wilt, raden wij u aan vooraf meerdere aanbieders te vergelijken. Door meerdere aanbieders bij u uit de regio te vergelijken in prijs en kwaliteit, kunt u ook nog eens tot wel 40% besparen.

Het vergelijken van aanbieders doet u snel en gemakkelijk door hier offertes aan te vragen. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!