Uw gevel schilderen? Houd deze stappen aan

Mike avatar

Mike op 19-06-2014

Uw gevel voorzien van een extra bescherming? Dan is het een goed idee om uw gevel te schilderen. Hoe pakt u dit aan? We bespreken hieronder een kort stappenplan.

Schilderen van gevel

Welke stappen kunt u het beste ondernemen voor een optimale beschildering van uw gevel?

Stap 1; een schone gevel
Bij het schilderen van uw gevel is het belangrijk dat u uw gevel eerst grondig reinigt en renoveert. Aan te raden is om dit door een professioneel renovatie bedrijf te laten doen. Stof en vuil dient te worden verwijderd en barsten en voegen moeten worden hersteld met vulmiddel. Pas als uw gevel goed schoon en hersteld is, kunt u deze van een laag verf voorzien waarmee u ook zorgt voor extra bescherming van de gevel.

Stap 2;  een primer aanbrengen
Verf blijft veel beter zitten op een gevel als er eerst een laag primer op wordt aangebracht. Voor het aanbrengen van primer op grotere oppervlaktes kunt u hier het beste een roller voor gebruiken. Een kleinere ronde borstel kunt u beter gebruiken voor de afwerking en kleinere details.

Stap 3; de verf aanbrengen
Een eerste verflaag kan op de gevel worden aangebracht op het moment dat de primer volledig is opgedroogd. Aan te raden is om te beginnen met het schilderen van randen door gebruik te maken van een ronde borstel. Hierna kunt u dan eenvoudig met een roller de grotere oppervlakten schilderen. Het is aan te raden om eerst de verf in verticale strepen te rollen en daarna in horizontale strepen om zo de verf goed te verdelen. Het is van belang om de tweede verflaag pas aan te brengen als de eerste laag volledig is opgedroogd, de tweede laag zorgt voor een goede dekking.

Bent u voor het renoveren van uw gevel nog op zoek naar een gevelrenovatie bedrijf?

Dan raden we u aan om meerdere gevelrenovatie offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kunt u aanzienlijk in kosten besparen en daarnaast bent u zo ook in staat om gemakkelijk te kiezen voor het renovatiebedrijf met de voor u beste kwaliteit-prijs verhouding.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!