Gevelbepleistering

Gevelbepleistering bestaat eigenlijk al eeuwenlang, en wordt ook wel crepi genoemd. Mensen gebruikten vroeger al materialen zoals bijvoorbeeld mengsels van hooi en klei, om hun buitenmuren mee te bepleisteren. Tegenwoordig heeft gevelbepleistering voornamelijk de functie om een moderne look te creëren, het is daarom erg populair onder mensen met een wat modernere woning.

gevelbepleistering

Voordelen van gevelbepleistering

Gevelbepleistering heeft daarnaast ook een aantal andere voordelen. Zo is het met gevelbepleistering heel eenvoudig om beschadigde of onaantrekkelijke gevels te verbergen. Verder is het zo dat gevelbepleistering uitermate waterdicht is, maar daarentegen ook waterdampdoorlatend. Waterdamp, afkomstig van binnenuit de woning, kan zo dus toch zonder problemen naar buiten.

Aanbreng van gevelbepleistering

Bij het aanbrengen van gevelbepleistering dient er onderscheid te worden gemaakt tussen nieuwbouw en renovatie.

Bij nieuwbouw wordt altijd een massieve muur opgebouwd, die meestal bestaat uit cellenbeton maar ook uit andere materiaalsoorten. Er kan bij een muur van cellenbeton eventueel nog extra isolatie aangebracht worden, afhankelijk van de dikte van de cellenbeton. Bij een muur in een ander materiaal is isolatie sowieso noodzakelijk. Bovenop het cellenbeton of het isolatiemateriaal wordt de gevelbepleistering vervolgens aangebracht.

Soorten gevelbepleistering

Gevelbepleistering kan aan de hand van de samenstelling worden onderverdeeld in twee soorten. Het verschil tussen de twee soorten zit 'm voornamelijk in de bindmiddelen. Zo is er de minerale pleister waarbij een combinatie van kalk en cement dient als bindmiddel. En er is de kunstharspleister waarbij kunsthars als bindmiddel gebruikt wordt.

Kunstharspleister is over het algemeen beter bestand tegen weersinvloeden, terwijl minerale pleister een beter waterdampdoorlatend vermogen heeft. Er zijn daarnaast ook diverse kleur- en afwerking mogelijkheden voor de beide soorten pleister. Laat u hierover goed adviseren door een specialist in gevelbepleistering.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend gevelbepleistering specialisten en kies zo eenvoudig voor de vakman met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelrenovateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde renovatiebedrijven.
Omdat u van meerdere renovatiebedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw renovatieklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de renovatieklus uiteindelijk laat uitvoeren door een gevelrenovatiebedrijf. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.