Gevelreiniging

Uw gevel kan door meerdere oorzaken toe zijn aan een flinke opknapbeurt. Dit kan komen door de jarenlange blootstelling aan allerlei weersomstandigheden maar ook door bijvoorbeeld graffiti. U kunt uw gevel reinigen met een hogedrukreiniger of met chemische middelen. Let wel goed op! Het reinigen van een gevel klinkt makkelijk, maar er worden vaak fatale fouten gemaakt waarbij grote schade wordt aangericht.

Gevelreiniging

Gevelreiniging soorten

Gevelreiniging is nooit zonder risico. Het reinigen van een gevel wordt vaak vergeleken met het wassen van een auto met een schuurspons. Reiniging kan de gevel beschadigen en hierdoor kan afzanding, schilfering, verpoedering of afbrokkeling optreden.

Stralen

Met deze methode kan makkelijk forse schade aangericht worden aan uw gevel. Er moet goed gelet worden op de druk waarmee gespoten wordt en vanaf welke afstand er gespoten wordt. Daarnaast is de korrelgrootte van belang, de korrelvorm en de korrelhardheid. Hoe groter, hoekiger en harder de korrel is, hoe sneller de gevel schoon is maar hoe groter de kans op schade. U kunt stralen met een droge of natte methode. Als straalmiddel wordt vaak zand, soda, katoenvezels of ijs ingezet. De kans op schade is met stralen aanzienlijk, laat uw gevel daarom bestralen door een professionele reiniger.

Stoomreiniging

Net als bij het stralen is ook bij deze methode de kans op schade aanzienlijk. Niet zozeer de kracht waarmee gespoten wordt is hier gevaarlijk, maar de hete stoom lost zouten op die in de gevel zitten. Hierdoor kan zoutuitbloei ontstaan of de zoutkristallen drukken het voegwerk kapot. Nieuwe gevels, of gevels die goed zijn onderhouden, is deze methode erg succesvol.

Chemische reiniging

Bij deze methode wordt een mengsel van stoffen aangebracht waarbij vuil wordt opgelost of losgeweekt. Sommige van deze middelen, zoals zuren, kunnen kalk of natuursteen aantasten. Wanneer steen wordt aangetast kan er kleurverschil optreden. De mogelijkheden van deze methode zijn afhankelijk van het materiaal van de gevel. Daarnaast moet een gevel die is behandeld met chemische middelen altijd worden nagespoten met een hogedrukreiniger waardoor een extra kans op schade ontstaat.

Laserreiniging

De laatste methode is de laserbehandeling. Dit is een zware manier van reinigen, het vuil wordt hierbij verdampt door een fel licht. Deze methode werkt vooral op lichte gevels. Bij donkere gevels heeft deze methode alleen zin als er geen metaalpigmenten in de stenen zijn toegevoegd. Dit licht kan wel kunststof aantasten, op glas en steen heeft dit geen effect. Bij natuursteen kan verkleuring optreden doordat vuil verwijderd wordt. Bij deze methode moet ook goed opgelet worden dat de laser niet te lang op één plek staat, anders is er kans op verkleuring doordat de gevel smelt.

Gevelreinigers vergelijken

Wanneer u uw woning zou willen laten reinigen dan is het aan te raden om dit altijd door iemand te laten uitvoeren die hierin gespecialiseerd is. Door offertes van meerder gevelreiniging organisaties met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit, kunt u eenvoudig kiezen voor de reiniger die het beste aansluit op uw wensen en behoeften.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van gevelreinigers bij u uit de regio en bespaar op uw gevelreinigingskosten!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelrenovateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde renovatiebedrijven.
Omdat u van meerdere renovatiebedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw renovatieklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de renovatieklus uiteindelijk laat uitvoeren door een gevelrenovatiebedrijf. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.