Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is een uiterst duurzame en prachtige vorm van gevelbekleding. Bij keuze voor houten gevelbekleding zijn een aantal factoren belangrijk, zoals weersbestendigheid, vormstabiliteit en duurzaamheid.

Houten gevelbekleding

Soorten hout voor gevelbekleding

Er zijn diverse soorten hout die geschikt zijn voor gevelbekleding. We bespreken een aantal veel genomen houtsoorten hieronder.

Gevelbekleding van eikenhout

Eikenhouten gevelbekleding is zeer duurzaam en eigenlijk geschikt voor iedere toepassing. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een moderne of rustieke eiken gevelbekleding, onder invloed van het weer kan deze mooi vergrijzen. Maar er kan ook voor bijvoorbeeld zwart eik worden gekozen, hiermee wordt een exclusieve uitstraling gecreëerd.

Kastanje gevelbekleding

Kastanje gevelbekleding is goed geschikt voor buitentoepassing. Het is een elastische, taaie en zeer duurzame houtsoort die zeer goed bestand is tegen schimmels en vocht dankzij de hoge concentratie van tannine. Deze vorm van gevelbekleding is in de lengte gevingerlast, hierdoor zijn alle knopen uitgekort. Dit zorgt voor een strakkere en schonere look dan bij bijvoorbeeld eikenhout.

Thermohouten gevelbekleding

Bij thermohouten gevelbekleding worden bepaalde houtsoorten zoals populieren, essen en naaldhout verwarmd tot een temperatuur van minimaal 215 graden Celsius. Op deze manier worden de weerstand tegen vocht en de duurzaamheid verhoogd, dit type gevelbekleding is daarom uiterst geschikt voor buitentoepassingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft houten gevelbekleding voor uw woning?

Vergelijk hiervoor dan offertes van meerdere gevelrenovateurs bij u uit de regio op onder andere aanbod, prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u eenvoudig kiezen voor de firma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding en behoorlijk besparen op kosten voor gevelbekleding.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelrenovateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde renovatiebedrijven.
Omdat u van meerdere renovatiebedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw renovatieklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de renovatieklus uiteindelijk laat uitvoeren door een gevelrenovatiebedrijf. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.