Renovatiepremie

Wanneer u ervoor kiest om uw gevel te laten renoveren, dan kunt u in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. We gaan hieronder dieper in op de Vlaamse gevelrenovatiepremie.

renovatiepremie

Voorwaarden voor gevel renovatiepremie

U kunt een renovatiepremie aanvragen als bewoner of verhuurder. De voorwaarden om een renovatiepremie te krijgen hebben te maken met uw inkomen, uw woning, uw eigendommen en de ingediende facturen. Er is per categorie een maximum bedrag dat u kunt terug krijgen. Ook moet uw factuur minimaal €10.000,- euro zijn, dit is exclusief btw.

De renovatiepremie kan éénmaal per 10 jaar aangevraagd worden, wanneer een vorige bewoner deze al heeft aangevraagd zult u dus moeten wachten tot de 10 jaar erop zitten. Deze 10 jaar geldt ook per persoon, u kunt dus niet tweemaal in 10 jaar een renovatiepremie aanvragen, ook al is dit voor verschillende woningen.

Aanvraag renovatiepremie pas na uitvoering

De aanvraag kan pas plaatsvinden nadat de werken zijn uitgevoerd. U moet namelijk alle facturen bij de aanvraag bijvoegen. De premie zal 20% tot 30% van de goedgekeurde facturen zijn en het bedrag dat u kunt terugkrijgen zal nooit hoger zijn dan €10.000,- euro. Voor meer informatie over uw persoonlijke situatie kunt u terecht bij uw gemeente. Er zijn zelfs gemeenten die zelf ook nog bepaalde premies uitkeren. Ga dit dus altijd na!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelrenovateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde renovatiebedrijven.
Omdat u van meerdere renovatiebedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw renovatieklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de renovatieklus uiteindelijk laat uitvoeren door een gevelrenovatiebedrijf. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.