Zandstralen

Wanneer u last heeft van een vervuilde gevel kunt u deze laten zandstralen. Zandstralen wordt toegepast bij bijvoorbeeld gevels vervuild met graffiti of zware roetaanslag. Zandstralen is een mengsel van vocht en een straalmiddel dat onder druk tegen een oppervlak wordt gespoten. Het oppervlak wordt op deze manier gepoetst door de korreltjes die in de vloeistof zitten.

Zandstralen gevel
De term zandstralen is echter niet helemaal juist, dit omdat als straalmiddel geen zand wordt gebruikt. Zand is verboden omdat dit gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor zand om uw gevel weer als nieuw te maken.

Zandstralen uit laten voeren door specialist

Het zandstralen van een oppervlak is een zeer specialistische klus. Het wordt daarom ook zeer afgeraden om dit zelf te proberen. Er wordt speciale kleding, materiaal en opleiding vereist om met zandstralen een oppervlak te reinigen.

Wanneer het zandstralen niet juist gebeurd is de kans op forse schade aanzienlijk. Bij het zandstralen van een gevel wordt een aparte techniek vereist en de nodige ervaring. Daarnaast moet u eerst goed nagaan of uw gevel wel zo vervuild is dat alleen zandstralen nog een oplossing kan bieden. Door de grote druk en rigoureuze aanpak is er een risico dat uw gevel beschadigd. Dit is zeker het geval wanneer uw gevel bestaat uit veelal poreuze stenen.

Juiste gevelrenovateur vinden door te vergelijken

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden wat betreft zandstralen van uw gevel, zorg er dan voor dat u hiervoor goed wordt geadviseerd. Het is aan te raden om offertes te vergelijken van meerdere gevelrenovatie firma's bij u uit de regio om zo eenvoudig te kiezen voor de firma die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

Vergelijk hier gratis meerdere offertes en bespaar op uw het zandstralen van uw gevel.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze gevelrenovateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde renovatiebedrijven.
Omdat u van meerdere renovatiebedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw renovatieklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de renovatieklus uiteindelijk laat uitvoeren door een gevelrenovatiebedrijf. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.